Rozmiar tekstu

WARSZTATY KULINARNE

15 kwietnia 2015 rok u w Gminnym Ośrodku Kultury w Grabowcu odbyły się warsztaty kulinarne, które poprowadził znany zamojski kucharz Pan Adam Kot. Warsztaty były finansowane w całości przez Lokalną Grupę Działania „Ziemia Zamojska”. W menu znalazły się dania gorące, zimne przekąski, coś dla łasuchów.

 Grupa 15 pań przygotowała dania wg przepisów pana Adama tj.: gaspacho, pascha wielkanocna, szyszki z ryżu preparowanego, udka z kurczaka faszerowane boczkiem i pieczarkami, pstrąg pieczony w ziołach z czosnkiem i zapiekanymi ziemniakami, mus chrzanowy zawijany w szynce, naleśniki z łososiem i twarożkiem.

 Na zakończenie przy pięknie nakrytym stole można było degustować i nacieszyć oko estetycznymi dekoracjami. Warsztaty kulinarne to nie tylko nauka przygotowania nowych potraw ale również wymiana doświadczeń, współpraca w grupie i wspólne spędzanie czasu. Przysłowie mówi, że”gdzie kucharek sześć, tam nie ma co jeść”, ale gdy jest ich 15 a dowodzi pan Adam Kot, tam zawsze stół ugina się od pysznego jadła.

Dziękujemy wszystkim uczestnikom za zaangażowanie i życzymy, aby zaprezentowane potrawy zagościły na stałe, na Waszych stołach.

K. Sawicka


Wyświetleń: 605

ADRES:

Gminny Ośrodek Kultury w Grabowcu
Rynek 6
22-425 Grabowiec

tel: 84 651 22 38
NIP: 919 000 56 07

E-mail:

 

GODZINY PRACY:

poniedziałek: 8:00 - 16:00
wtorek: 8:00 - 16:00
środa: 8:00 - 16:00
czwartek: 8:00 - 16:00
piątek: 8:00 - 16:00
niedziela (pierwsza i trzecia) : 14:00 - 17:00
Izba Pamięci (w dni ustawowo wolne od pracy)

*Studio nagrań dostępne jest w pozostałym czasie po wcześniejszej konsultacji.

*wynajem sali widowiskowej jest możliwy w pozostałym czasie po wcześniejszej konsultacji.

BIP

Materiały umieszczone na stronie posiadają prawa autorskie.
Kopiowanie bez zgody właściciela jest zabronione.

Autorami zdjęć z lotu ptaka są:
Kamil Pietnowski,
Tomasz Pedowski.